Главно меню

НОВИНИ

Проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн удостоен с най-високо отличие за цялостни заслуги към медицината

Prof. Tsekomir Vodenicharov, nagrada za obsht prinos v medicinata - glavna snimka

Основателят и първи декан на Факултета по обществено здраве към МУ-София, както и негов патрон – проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн, получи най-високото отличие за цялостни заслуги в областта на медицината на авторитетния международен форум BALKAN MEDICAL AWARDS 2024.

Деветото издание на конкурса се проведе на 5 юли 2024 г. в столицата. Кандидатурата на проф. Воденичаров бе издигната от Софийската колегия на БЛС, а приза му връчи зам.-председателят на УС на колегията д-р Ваньо Витков.

Десетки утвърдени ръководители на здравни организации, политици и експерти в сферата на здравеопазването през годините са защитили докторантури и дипломни работи под научното менторство на изтъкнатия лекар, учен и ерудит проф. Воденичаров.

Той е удостояван многократно с авторитетни награди за научните си постижения, експертна дейност, преподавателски умения и обществен принос, сред които почетните знаци „Златна Панацея” и „Ескулап” на МУ-София, Златен медал на МЗ, Почетен знак на БЛС, Златен медал за заслуги от БЧК и др.

В речта си от сцената проф. Воденичаров отправи следното послание към лекарите:

Да са умерени във всичко, но да са ненаситни в стремежа си към повече знания, за да могат да се доближат към разшифроването на тайната, наречена живот“.

Той призова и преподавателите в медицинските университети:

Да преподаваш значи да вдъхновяваш. Нека вдъхновим нашите студенти да учат повече, да работят повече, да мечтаят повече, за да станат нещо повече!

Здравният министър д-р Галя Кондева поздрави организаторите и отличените:

 Поздравявам всички призьори за приноса им към развитието на сектора и не се съмнявам, че техният пример ще привлече много млади хора към благородната лекарска професия”.

Партньори на форума под надслов „Ролята на превенцията в здравеопазването” са водещи професионални организации от всички области на медицината.

Организатори са Global Media, част от международната платформа Global Leaders, и PR агенция VIP COMMUNICATION.

ИЗДАТЕЛСТВО "ФОЗ"

e-mail:  press@foz.mu-sofia.bg

КОНТАКТИ

гр. София, ул. “Бяло море” №8 УМБАЛ “Царица Йоанна” – ИСУЛ ет. 5, 
тел. 02 9432 127

e-mail:  fph@foz.mu-sofia.bg

© Faculty of Public Health  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)