Главно меню

НОВИНИ

Катедрата по ендокринология към МУ-София отбелязва своята 75-та годишнина

Katedra po endokrinologiya kym MU-Sofia - 75-ta godishnina, A. Vodenicharova i S. Zaharieva

Деканът на Факултета по обществено здраве при Медицински университет – София, проф. Александрина Воденичарова, присъства на тържественото събитие по повод 75-тата годишнина на Катедрата по ендокринология към МУ-София и 60-тата годишнина на УСБАЛЕ „Акад.Иван Пенчев”, както и 75-тия рожден ден на дългогодишния ръководител на двете структури и преподавател в Университета – проф. д-р Сабина Захариева, дмн.

Церемонията се проведе в Аулата на СБАЛАГ „Майчин дом” и бе уважена от редица високопоставени лица, сред които Министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, зам.-министрите на здравеопазването, Ректора на МУ-София проф. Бойчо Ланджов, дм, и други.

В своето приветствие проф. Воденичарова отправи поздравления и удостои проф. Захариева с почетния знак на Факултета по обществено здраве за нейните заслуги. Ректорът проф. Ланджов също връчи на проф. Захариева „Почетен знак на Ректора” за дългогодишната ѝ ръководна, учебно-преподавателска и научно-изследователска дейност и приноса ѝ към развитието на МУ-София.

Katedra po endokrinologiya kym MU-Sofia - 75-ta godishnina, dekana na FOZ Aleksandriva Vodenicharova s izyavlenie

Министър Кондева изрази своя респект към стремежа на Катедрата да осигури най-ефективна и компетентна медицинска помощ на пациентите с ендокринни проблеми. Тя сподели и решението на Министерски съвет да предложи на Президента проф. Захариева да бъде наградена с орден „Св. Св. Кирил и Методий” за значимия ѝ принос в науката.

Събитието отбеляза важните постижения и приноси на Катедрата по ендокринология и УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев” в областта на ендокринологията в България, както и забележителната кариера на проф. Сабина Захариева като учен и ръководител.

ИЗДАТЕЛСТВО "ФОЗ"

e-mail:  press@foz.mu-sofia.bg

КОНТАКТИ

гр. София, ул. “Бяло море” №8 УМБАЛ “Царица Йоанна” – ИСУЛ ет. 5, 
тел. 02 9432 127

e-mail:  fph@foz.mu-sofia.bg

© Faculty of Public Health  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)