Главно меню

НОВИНИ

Акад. Владимир Овчаров разкрива тайните на дълголетието в новата си книга

Akad. Vladimir Ovcharov razkriva taynite na dalgoletieto v novata si kniga, snimka ot aulata

Академик Владимир Овчаров представи своята нова книга, озаглавена “Стареене и дълголетие”, на специално събитие, организирано от Факултета по обществено здраве “Проф. Цекомир Воденичаров, дмн”. Представянето се проведе на 28.05.24г. в Аулата на УМБАЛ “Царица Йоанна- ИСУЛ” в присъствието на много уважавани гости, сред които ректорът на МУ-София проф. Бойчо Ланджов, патронът на ФОЗ проф. Цекомир Воденичаров, декани на факултети и други.

Akad. Vladimir Ovcharov razkriva taynite na dalgoletieto v novata si kniga, prof. Vodenicharova i akad. Ovcharov

Проф. Александрина Воденичарова, декан на ФОЗ и домакин на събитието, приветства присъстващите, изтъквайки, че акад. Овчаров е емблематична личност и доказателство, че вечната младост съществува. Тя изрази убеденост в успеха на новата му книга, която определи като изключително съдържателно и вълнуващо четиво.

Ректорът проф. Ланджов също поздрави автора, отбелязвайки, че трудът е продължение на дългия му творчески път на учен, търсещ загадките на човешкия организъм, влияещи върху хода на живота.

Akad. Vladimir Ovcharov razkriva taynite na dalgoletieto v novata si kniga, prof. Lyubomirova

Книгата “Стареене и дълголетие” разглежда дълголетието в два аспекта – продължителност и качество на живота. Структурирана академично, тя анализира нарастването на световното население в резултат на повишената продължителност на живота и последствията от големия брой възрастни хора върху глобалното развитие.

Авторът се спира на причините за стареенето на човешкия организъм и различните научни теории през годините. С прецизност той очертава и възрастовите промени във всяка система на човешкото тяло.

Новата книга на акад. Овчаров е достъпна за закупуване от книжарниците на издателство “Захари Стоянов”

ИЗДАТЕЛСТВО "ФОЗ"

e-mail:  press@foz.mu-sofia.bg

КОНТАКТИ

гр. София, ул. “Бяло море” №8 УМБАЛ “Царица Йоанна” – ИСУЛ ет. 5, 
тел. 02 9432 127

e-mail:  fph@foz.mu-sofia.bg

© Faculty of Public Health  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)