Главно меню

НОВИНИ

Нова симулационна зала за упражненията на специалност „Медицинска сестра“

Учебна симулационна зала за упражнения на студенти от специалност „Медицинска сестра“ във ФОЗ „Проф. д-р Ц. Воденичаров, дмн“ към МУ – София бе открита на територията на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Тя е съвместен проект на лечебното заведение и факултета. Реализацията ѝ е в резултат на дългогодишното сътрудничество между тях.

Този проект е част от една мисия и от един дълъг път, който АСК УМБАЛ Токуда, съвместно с ФОЗ към МУ-София изминават заедно с цел за предоставяне на по-добър и качествен обучителен процес на бъдещите медицински сестри, които са от огромна нужда, не само в България, но и в световен мащаб.

Благодарение на функционалностите на учебната зала, преподавателите по здравни грижи ще могат да постигнат още по-успешно обучение, а студентите в секторa да преминат през най-близката до реалната работна среда подготовка.

В официалното откриване на една нова стъпка в смислената кауза, даваща по-голям шанс на много от тези, избрали да бъдат медицински сестри, приветствие направиха д-р Венелина Милева, изпълнителен директор на АСК УМБАЛ Токуда, доц. Александрина Воденичарова, декан на ФОЗ, проф. Каролина Любомирова, зам.-ректор на МУ-София, зам.-главна м. с. Миглена Сиракова, АСК УМБАЛ Токуда, г-жа Милка Василева, председател на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи и Мария Дойнова, студент в специалност „Медицинска сестра“ в Катедра „Здравни грижи“ към ФОЗ „Проф. д-р Ц. Воденичаров, дмн“.

На церемонията присъстваха представители на преподавателския състав на Катедра „Здравни грижи“ към ФОЗ, старши медицински сестри и специалисти по здравни грижи от АСК УМБАЛ Токуда, както и студенти от специалност „Медицинска сестра“.

ИЗДАТЕЛСТВО "ФОЗ"

e-mail:  press@foz.mu-sofia.bg

КОНТАКТИ

гр. София, ул. “Бяло море” №8 УМБАЛ “Царица Йоанна” – ИСУЛ ет. 5, 
тел. 02 9432 127

e-mail:  fph@foz.mu-sofia.bg

© Faculty of Public Health  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)